sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Blogin aloitukseksi - ensimmäinen postaus!

Miksi uusi kirjablogi, kun on jo niin monta hyvää blogia? Pidän kirjoista: saan niistä iloa, ideoita, elämyksiä, viihdykettä, ajatusten ja tunteiden ravistelua, jännitystä, seikkailua, tutustumista eri aikakausiin, kulttuureihin, ajatustapoihin ja elämäntapoihin. Tuntuu kivalta kirjoittaa lukukokemuksiaan muistiin, ja kirjoittaminen saa ajattelemaan lukemaansa ja vaikutelmiaan enemmän. Koska bloggaajat lukevat erilaisia kirjoja, jokaisen blogin kirjavalikoima on omanlaisensa, ja blogi on mahdollisuus kertoa vähemmän tunnetuista kirjoista muillekin. Blogini on lähtökohtaisesti aika marginaalinen, koska en lue kovin paljon bestsellereitä, palkittuja kirjoja, suomalaisia kirjoja enkä uusia kirjoja (ehkä nuortenkirjoja lukuun ottamatta), ja luen yleensä enemmän kevyempää kirjallisuutta ja tietokirjoja kuin syvällistä aikuisten kaunokirjallisuutta. Mutta sehän on blogien ihanuus: jokainen saa kirjoittaa siitä, mistä haluaa.

Tässä itselleni tekemä kysely kirjamieltymyksistä, josta saa jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä tältä blogilta voi odottaa. Toisaalta nämä ovat vain mieltymyksiä ja monien kohdalla valinta ei ollut mitenkään itsestään selvä, koska luen aika kaikkiruokaisesti. Saatan siis pitää myös kirjasta, joka sotii kaikkia näitä vastaan (eli suomalaisen miesnobelistin klassikkoaseman saavuttaneesta tuoreesta romanttisesta pojille suunnatusta tiiliskivimäisestä väkivaltaisesta historiallisesta sarjakuvakerrontaa ja runomuotoa yhdistelevästä uskonnollisesta chick lit tajunnanvirtaromaanista, jossa käsitellään kuninkaita ja porvariston hillittyä charmia fantasian keinoin...). Luokat ovat vain luokkia, joiden sisään mahtuu paljon variaatiota, ja hyvin monenlaiset kirjat saattavat antaa elämyksiä ja viehättää. Paljon riippuu myös elämäntilanteesta tai omasta mielentilasta: kirja, josta on joskus pitänyt kovasti, ei välttämättä tee niin suurta vaikutusta myöhemmin, ja kirja, jonka on laittanut jossain vaiheessa puuduttavana sivuun, saattaa uudella yrittämällä tuntua kiinnostavalta.

Nobelisti vai kevyt kirjallisuus? Kevyt kirjallisuus.
Aikuisten kaunokirja vai lasten tai nuorten kaunokirja? Lasten tai nuorten kaunokirja, usein.
Dekkari vai romantiikka? Dekkari.
Tajunnanvirta vai juonivetoisuus? Juonivetoisuus.
Novelli vai romaani? Novelli, ehkä.
Ohut kirja vai tiiliskivi? Ohut, usein.
Fantasia vai todellisuus? Todellisuus, fantasiakin on kivaa.
Suomalainen vai ulkomainen kirja? Ulkomainen, usein.
Väkivalta vai kiltteys? Kiltteys.
Porvariston hillitty charmi vai seikkailu? Seikkailu.
Tyttökirja vai poikakirja? Tyttökirja, ehkä.
Mikrohistoria vai kuningashistoria? Mikrohistoria.
Uskonnollisuus vai maallisuus? Maallisuus.
Historia vai kasvitiede? Kasvitiede.
Chick lit vai eläimet? Eläimet.
Vanhempi (ennen 2000-lukua) vai uudempi (2000-luvulla kirjoitettu) kirja? Vanhempi.
Sarjakuva vai romaani? Romaani.
Romaani vai runo? Romaani.
Elämäkerta vai klassikko? Elämäkerta.
Nainen vai mies? Nainen.

Kirjoitin postauksia jo blogin perustamista suunnitellessani, joten alussa julkaisuja on tiheämmin kuin myöhemmin. Ainakin aluksi pidän periaatteenani sitä, että bloggaan kaikista kirjoista joita luen, katsotaan miten jatkossa!

4 kommenttia:

  1. Kas, tervetuloa kirjabloggaajien iloiseen seuraan, kovalla julkaisutahdilla olet lähtenyt liikkeelle :) Ja joukko tuttuja ja kiinnostavia kirjoja näkyy olevan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva huomata elonmerkkejä täällä! Kirjoittelin näitä tosiaan aika paljon jo kun mietin blogin perustamista, joten alku sujuu vanhoilla kirjoituksilla. Jotkut kirjat olen poiminut mainiosta Hyönteisdokumentti-blogistasi, joka toimi sisäänheittäjänäni kirjablogien maailmaan, eli ei ihmekään jos on tuttuja mukana :).

      Poista
  2. Onnittelut uudesta blogistasi! Täytyypä alkaa perehtymään postauksiisi!
    Kiva kun viereilit blogissani, niin sitä kautta löysin tänne.
    Hyvää kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti täältä löytyy jotain mielenkiintoista. Hyvää kevään jatkoa sinullekin!

      Poista